Sigma 135/1,8 DG HSM Art

Test

Sigmas efterlängtade 135:a är nu testad och för dig som uppskattar brännvidden så är det dags att spendera de närmaste minuterna med att läsa igenom Mats test av detta objektiv. Kan det här vara ett måste i porträttfotografens kameraväska?

Mats skriver: Detta objektiv ger faktiskt knivskarpa bilder direkt på full öppning, och nedbländad några enstaka steg ökar skärpan ytterligare lite till för att sedan nå sin topp runt f/2,8-f/4 från hörn till hörn. Man börjar nästan undra om det kan bli så mycket skarpare än så här, dvs vad ögat kan uppfatta med dagens teknik och på en bildskärm av bästa sort. Distorsion och kromatisk aberration ligger på knappt märkbara nivåer. Men lite vinjettering får man räkna på f/1,8. Dess bokeh, eller bakgrundsoskärpan som det också kallas är helt enkelt fantastisk med mycket softa och fina övergångar från skärpa till oskärpa. Motljusegenskaperna är också bättre än vanligt, jag lyckades inte provocera fram en enda reflex.

Läs mer här: Sigma 135/1,8 DG HSM Art test