Panasonic Leica DG Vario-Elmarit 12-60/2,8-4 APSH Power O.I.S.

Test

Längsta namnet vinner...verkar Panasonic tro, men vi har hårdtestat nya 12-60:an som är ett objektiv i den nya generation som idag kompletterades med ett 8-18mm och inom kort med 50-200mm. Hur presterar 12-60:an då? Mats har testat.

Mats skriver så här: Den optiska lösningen är mycket påkostad med hela 4 st asfäriska linselement och 2 st element i extra lågspridande glas (ED-glas). Sammantaget bidrar dessa till smidig storlek och låg vikt, samtidigt som de säkerställer låg grad av både sfärisk och kromatisk aberration - d v s bland annat bättre skärpa och renare färger i bilderna. Den 9-bladiga bländaren ger rund bländaröppning, vilket bidrar till relativt mjuk teckning av motivdelar utanför fokus (bokeh) och naturlig återgivning av reflexer i bilden. Nano Surface Coating-antireflexbehandligen motverkar effektivt interna reflexer och ströljusproblematik.

Det låter lika bra som namnet är långt, läs hela testet här: Panasonic Leica DG Vario-Elmarit 12-60/2,8-4 APSH Power O.I.S. test