Nikon D7500

Nyhet

Idag lanserar Nikon D7500 som bygger på sensor och processor från Nikon D500 vilket borgar för bra bildkvalitet, hög hastighet och 4K video. D500 är den mest prisbelönta kameran under 2016 (EISA, TIPA, CyberPhoto Awards m.m.) så det bådar gott...

Nikon D7500 är inte en ersättare till D7200 utan en helt ny kamera som placerar sig i skiktet mellan D7200, som har några år på nacken nu, och D500 som är en semi-proffskamera. D7500 avser att vara den ultimata kameran för hobby- och amatörfotografen men med specifikationer som gör den väldigt het! Även om den är något långsammare än D500 (8 mot 10 bilder per sekund) så är det en väldigt snabb kamera och tillsammans med 51-punkters autofokus ger det förutsättningarna till riktigt bra prestanda och bilder. Buffert på 50 bilder RAW eller ca 100 bilder JPG. När det gäller video så har D7500 möjlighet att spela in 4K video. HDMI-utgången ger ren 4K som kan spelas in av en extern inspelare men även 4K video direkt till minneskortet. 30 bilder per sekund i 4K, 60 vid Full HD. Dessutom en digital bildstabilisering i Full HD och HD som vi kommer att testa så fort vi kan. Dessutom en riktigt bra, vinklingsbar, skärm på 3,2" som ger en mycket fin bildupplevelse.

Samma 20 mpixel-sensor som D500, och det är en mycket, mycket bra sensor, konstruktion i samma typ av kompositmaterial som D750, Snapbridge för överföring till din smartphone, flimmerreducering (vid fotografering i tex lysrörsbelysning) och ett max-ISO på 51200 (utökat läge ger upp till motsvarande 1640000). Autofokusen klarar ner till -3 EV för mittpunkten och har 15 korslagda (av totalt 51st) AF-punkter. Kort sagt får man en väldigt kompetent och vädertätad kamera för pengarna.

Vi har redan känt och klämt på kameran och det som man reagerar på direkt är formatet och designen. Det lite kantigare och mer kompakta formatet men med ergonomi som man känner igen från Nikon - ett rejält, djup grepp och smart placering av reglage och knappar. Skärmen är mycket fin och den känns som en modernare och lite tajtare kamera än tex. D7200 och D750. Vi återkommer med test och mer info!

Säljstart juni 2017

Boka ditt exemplar här: Nikon D7500