Ljussabel

Behövde ta ett porträtt härom kvällen men det var 10 minuter kvar innan solen skulle försvinna nedanför trädtopparna och det var så snabba ryck att jag fick lite halvt panik för jag hade en idé om hur bilden skulle se ut men tiden var för knapp...

Eftersom bilden jag ville ta skulle tas i en bil och kännas realistisk ville jag helst arbeta med naturligt ljus men då det blev knappt om tid så blev det tufft. Som tur finns Polaroids Brightsaber som räddat mig förut när det varit tufft att hinna ljussätta eller när det naturliga ljuset inte räckt till. Man kan använda olika typer av LED-belysningar men den stora fördelen med Brightsaber är ljusstyrkan i kombinationen med den jämna och användbara värmen. Det medföljande filterröret gör att den går enkelt att kombinera med glödljus men även som i detta fall, att ljuset passar in till solnedgången som du kan se reflekteras i visiret i varm ton.

Läs mer om Brightsaber här: Polaroid LED Brightsaber

Batteritiden är riktigt bra, den är otroligt jämn och fin i dagsljusbalansen för naturlig look och det medföljer en fjärrkontroll vilket gör det enkelt när man plåtar ensam. Jag använde den även för att få lite liv i detaljbilder på fälgar, kolfiberdetaljer och annat på bilen. Den räcker inte för att arbeta med mindre bländaröppning eller lägre ISO men skapar liv i bilderna vilket gav mig möjligheten att på väldigt kort tid ändå komma hem med bra bilder.

Objektiv: Sigma 35 1,4 ART (Läs mer här: Klicka här)