Leofoto LN-364C stativ

Test

Vi har testat en av de dyrare stativen som vi har i sortimentet och det visar sig att det är riktigt rejält stativ som visar vart skåpet ska stå. Leofoto står för hög kvalitet, riktigt hög kvalitet och man kan lita på att det är bra prylar. Toppklass!

Mats skriver: Materialval är något man tar på stort allvar hos Leofoto. Man väljer de bästa tillgängliga materialen till sina stativ. Det innebär att alla metalldelar är av höggradig, precisionsfräst aluminium - som hårdeloxeras för att få en snygg och tålig finish. Benen är tillverkade i 10-lagers japansk kolfiberkomposit - vilket sägs vara marknadens bästa (de flesta andra använder kinesiska kolfiberrör idag), och skruvar är av högkvalitativt rostfritt stål. Att man fräser istället för att gjuta ger både ett hållbarare material med mindre godstjocklek och en bättre passning mellan delarna - vilket bidrar till säkrare funktion och bättre känsla.

Läs mer: Leofoto LN-364C test