Fujifilm lanserar!

Nyhet

Det är inga helt nya nyheter Fujifilm kommer med men nu är 23mm och 110mm till GFX-systemet officiella och prissatta. Leveranserna börjar i juni 2017 och priset är ca 27990kr för 23mm och 29990kr för 110mm. Är du nyfiken på GFX?

Bor du i eller nära Umeå så erbjuder vi dig att få låna GFX med två objektiv helt utan kostnad! Kom förbi och snacka med säljarna i butiken så hittar vi en lucka när du kan få lägga vantarna på denna superfina produkt. Vi vill passa på att tipsa om att du kan låna produkter från oss i butiken för att testa dem innan köp - gäller professionella och semiprofessionella produkter.

Så här skriver Fujifilm: Utbudet av objektiv till Fujifilms mellanformatssystem GFX utökas med två nya GF-objektiv, porträttobjektivet GF110mmF2 R LM WR och vidvinkeln FUJINON GF23mmF4 R LM WR. Samtidigt lanseras även nya tillbehör, en ny mjukvaruuppdatering till GFX 50S samt en uppdaterad plan över kommande objektiv för systemet. Objektiven till GFX-systemet är framtagna med erfarenheter från X-serien och den sammanlagda kunskapen från en lång tradition av objektivtillverkning för både mellan- storformat och småbild. GF-objektiven representerar den högsta kvaliteten FUJIFILM kan frambringa med extremt hög upplösningsförmåga och utsökt färgåtergivning designade för att få ut den maximala potentialen ur GFX 50S. För att göra även framtida bildsensorer rättvisa är de byggda för att klara av ännu högre upplösningar.

FUJINON GF110mmF2 R LM WR har en brännvidd som motsvarar 87mm (35mm-format) med en maximal bländaröppning på f/2. Objektivets stora bländaröppning bestående av nio rundade lameller i kombination med kamerans mellanformatssensor ger motiven en tredimensionell känsla med en fantastisk för- och bakgrundsoskärpa.

FUJINON GF110mmF2 har en optisk design bestående av 14 linselement i nio grupper inkl. fyra ED-linselement för att minimera uppkomsten av sfärisk och kromatisk aberration. Det interna fokussystemet i kombination med en linjär fokusmotor möjliggör en snabb, tyst och precis skärpeinställning med bibehållen kvalitet på samtliga fokusavstånd. För att klara användning i tuffa fotograferingsmiljöer är objektivet väderskyddat (på nio områden) och tål väta, damm, smuts och låga temperaturer.

FUJINON GF23mmF4 R LM WR har en brännvidd som motsvarar 18mm (35mm-format) och är perfekt lämpad för landskap-, interiör- och arkitekturfoto. Trots den mycket breda betraktningsvinkeln (99,9 °) är distorsionen begränsad till ett minimum med mycket hög upplösning och detaljrikedom kant till kant.

Objektivet har en optisk design bestående av 15 linselement i 12 grupper inkl. asfäriska-, ED- och Super ED-linselement för att minimera distorsion samt uppkomsten av kromatisk aberration. Ghost-effekt och linsöverstrålning som är vanligt på objektiv med så här bred betraktningsvinkel reduceras effektivt av antireflexbehandling Nano-GI (Gradient Index). Objektivets autofokus arbetar snabbt och tyst tack vare ett internt fokussystem drivet av en linjär fokusmotor och för att klara användning i tuffa fotograferingsmiljöer är objektivet väderskyddat (på nio områden) och tål väta, damm, smuts och låga temperaturer.

Såg du samma skvaller som vi såg? Hur ska man tyda "För att göra även framtida bildsensorer rättvisa är de byggda för att klara av ännu högre upplösningar." - är det något på gång? Man blir lite nyfiken, eller hur?

Boka din 23mm här: Fujifilm GF 23/4,0 R LM WR för GFX
Boka din 110mm här: Fujifilm GF 110/2,0 R LM WR för GFX

Ny firmware till GFX

Notis: Fujifilm säger att det kommer en ny, uppdaterad firmware till GFX under våren 2017 som ger bättre autofokus, exponering,tethering via WiFi och generellt bättre prestanda. Det här bådar gott och vi vet hur duktiga Fujifilm varit på att uppdatera sina produkter.