Canon lanserar C Log

Nyhet

För att matcha upp 5D Mark IV med Cinema-serien när det gäller C Log kommer en uppdatering som ger tillgång till detta. Uppdateringen sker på Canons servicecenter och kommer att ha ett pris. Mera om detta inom kort.

Så här skriver Canon själva: C Log har designats för att leverera en 800-procentig ökning i dynamiskt omfång och minimerar detaljförlusten i bildens mörkaste och ljusaste partier. När C Log används i EOS 5D Mark IV levererar en ISO-inställning på 400 det största dynamiska omfånget i 12 steg. Perfekt för tagningar i svåra ljusförhållanden.

C Log ger maximal frihet vid efterbearbetningen och ändrar bildbehandlingsdata efter tagning. Filmare och filmmakare kan alltså enkelt färgmatcha med tagningar som gjort med andra kameror, inklusive alla i Canons Cinema EOS-serie. Tagningar från vilken kamera som helst kan kombineras och färgmatchas i en enda färggraderingsprocess, något som ger en slutgiltig global färg och en helgjuten känsla, oavsett om filmen tagits med olika kameror. C Log minskar också bruset, speciellt i skuggiga områden som kan uppstå under färggradering. Uppgraderingen gör filmernas färggradering mer flexibel via framställning av korrekta färger med smärre färgpåverkan.