X-files: Hverfjall

Vackra och brutala Island...

Bilden säger ingenting som liten bild eller i en telefon men tar du upp den i full upplösning kan du se de människor som går på vulkanens kant. Du ser vulkanen Hverfjall på norra Island. Den har inte haft utbrott på minst 2500 år.

Bilden är tagen med Fujifilm GFX50S + GF 120/4,0 R LM OIS WR, 1/125s, f/11 och ISO 200. Det var lite halvdant ljus och himlen var väldigt helvit men med funktionen ta bort dimma i Lightroom så lyckades jag mjölka ur bildfilen all information. Jag måste säga att filerna man får ur GFX är fantastiska för med blotta ögat så kändes all himmel blaskig.

Bilden är ihopsatt av fyra bilder och är på 120M pixel. Se bilden i 4K (4MB) eller full upplösning (OBS -> 74MB)

Vill du läsa mer ur vår serie ”X-files" så kan du använda sökfunktionen här i bloggen och skriva in just X-files, eller bara klicka på denna text >>

/Thomas