X-files: God Jul!

Nu står julen för dörren...

Bilden är tagen med Fujifilm GFX50S + M42-adapter + Fujinon 55/2,2 med M42-gänga, 1/8s, f/2,2 och ISO 100.

Efter mycket testande hittade jag en optik med de bokehbollar som jag jagat. Målet var att hitta något som liknade de bokehbollar som Meyer Optik Görlitz Trioplan 100/2,8 ger men till rimligare pris. I slutet av januari så kommer den jakten att kunna läsas i nya Captain's Log. Hur som helst, efter att ha testat ett tjugotal objektiv, med tre bokehtroll från ryska Zenit, så blev vinnaren helt otippat en billig Fujinon 55/2,2 md M42-gänga. Riktigt härliga ytterringar i bokehbollarna.

Se bilden i full upplösning >>

Vill du läsa mer ur vår serie ”X-files" så kan du använda sökfunktionen här i bloggen och skriva in just X-files, eller bara klicka på denna text >>

/Thomas