X-files: God fortsättning!

Julen har passerat och vi passar på en sista julbild...

Jag visste ungefär vilken typ av bild jag ville ha och jag hamnade rätt nära ändå. Jag hade viljat ha lite mer spännande bokehbollar i bakgrunden men insåg att det skulle bli för svårt att klippa in bakgrund från en 55mm objektiv medan motivet var taget på 110mm. Så denna bild börjar med vår julgran i bakgrunden, sedan jag drog fram ett glasbord där jag satte julbelysning med färgade lysdioder. Då återstod problemet att få katten att sitta still mitt i belysningen samt att titta åt mitt håll. Funderade lite och tog av mig sockarna och la dem mitt på bordet och sedan katten på dem. Nej, inte att hon blev dåsig av doften som säkert många skulle kommentera. Hon älskar värme, och hon älskar att ligga på kläder, och av någon anledning så älskar hon mig. Här fick hon allt på en gång och låg snällt kvar utan problem. Hon börjar på bli en van fotomodell, om nu en katt kan bli det, men ragdolls är generellt väldigt snälla och tålmodiga. Så bilden är efter att allt i motivet var på plats egentligen bara ett snapshot.

Bilden är tagen med Fujifilm GFX50S + GF 110/2,0 R LM WR, 1/40s, f/2 och ISO 640.

Vill du läsa mer ur vår serie ”X-files" så kan du använda sökfunktionen här i bloggen och skriva in just X-files, eller bara klicka på denna text >>

/Thomas