Panasonic Leica DG Elmarit 200/2,8 Power O.I.S.

Test

Panasonic visar framfötterna med ett fast, ljusstarkt objektiv som ska stärka positionen i konkurrensen när det gäller att synas bland fotografer. Detta fasta 200mm ger ett bildutsnitt motsvarande 400mm och väger "bara" 1245 gram...

Mats skriver: Leica Elmarit 200 har en optisk konstruktion bland annat bestående av två linselement i ultralågspridande glas (UED-glas). Detta bidrar till låg grad av kromatisk aberration och därigenom högre skärpa och mindre färgfel - speciellt ut mot bildkanterna. Panasonics Nano Surface-antireflexbehandling minskar interna reflexer och ströljusproblematik, samtidigt som den ger ökat ljusinsläpp. Detta bidrar till högre kontrast och renare färger i bilden.

Läs mer här: Panasonic Leica DG Elmarit 200/2,8 Power O.I.S. (Micro 4:3), inkl. telekonverter DMW-TC14 test