Fujifilm GF 63/2,8 R WR GFX

Test

Nu har vi testat 63:an till GFX-systemet och det går ganska snabbt att se att det är ett bra objektiv som landar på marknaden. Är du intresserad av GFX? Vi byter in din gamla utrustning och det är fina rabatter just nu...

Mats skriver: Optiska egenskaper som vinjettering, distorsion och kromatisk aberration håller sig inom försumbara nivåer, och inget som syns nämnvärt på JPEG-filerna som de kommer ur kameran. Samtliga bilder är tagna i JPEG format, och resultatet blir så otroligt bra att behovet av RAW-format minskas radikalt. Nu ska man vara medveten om att Fujis kameror trixar och fixar mycket med bilderna digitalt direkt i kamerorna, och det kan faktiskt vara svårt och nästan hopplöst ibland att göra bilderna bättre från rå-filerna än vad kameran klarar. JPEG-bilderna känns liksom färdiga att användas och man behöver i regel inte sitta och jobba i efterhand med optiska korrigeringar, skärpning, färger, brusreducering etc, i samma utsträckning som med många andra kameror och objektiv.

Läs mer här: Fujifilm GF 63/2,8 R WR för GFX test