Fujifilm GF 45/2,8 R WR GFX

Test

Nu är även 45:an testad så att du kan få veta hur bra den står sig mot de andra objektiven för GFX-kamerorna. 50 mpixel, mellanformatssensor och en hantering som vilken systemkamera som helst - är det här drömkameran för dig?

Mats skriver: Fujinon GF 45/2,8 R WR är en jämförelsevis lätt och kompakt optik för att vara ett mellanformatsobjektiv. Konstruktionen består av 11 st linselement fördelade i 8 st grupper, varav ett element är av extra lågspridande glas (ED-glas). Alla WR-objektiv i Fujis GF-serie har integrerat skydd mot damm, fukt och köld. Autofokuserar relativt tyst och snabbt, men GFX 50S använder endast kontrastbaserad AF och är absolut ingen "sportkamera", användare som förväntar sig snabb kontinuerlig AF bör välja en småbildskamera med snabb fasdetekterande autofokus istället.

Läs mer här: Fujifilm GF 45/2,8 R WR för GFX test