Canon TS-E 90/2,8L Macro

Test

Förra veckan släppte vi testet av 50mm Tilt/shift med macro - nu är det dags för storebror på 90mm! Mats har varit ute i höstvintern för att se vad den går för och du kan läsa testet på vår hemsida redan nu.

Mats skriver i test: Canons första serie TS-E-objektiv kom redan 1991 och två av dem har levt kvar ända fram tills idag. Men mycket har hänt sedan -91 på kamerafronten och dagens högupplösta digitalkameror ställer bara högre och högre krav på objektivens linskvalitéer. Så det är verkligen dags för en ersättare till den 26-år gamla TS-E 90/2,8:an. Här har vi nu Canons nya 90mm tilt/shift-objektiv anno 2017, och samtidigt släppte Canon även en 50mm normal och 135mm tele. Alla tre med kortare närgräns än de tidigare TS-E-varianterna vilket ger en avbildningsskala på 1:2 (därav Macro i beteckningen).

Läs mer här: Canon TS-E 90/2,8L Macro test