Panasonic Lumix DC-G9

Nyhet

Här i bloggen kan du njuta av ett ständigt flöde av goda nyheter, så även idag. Vi har glädjen att berätta om Panasonic Lumix DC-G9 som presenteras just nu. En kamera som har fått ärva många goda egenskaper från toppmodellen Panasonic DC-GH5. Dessutom släpper man en ny ljusstark 200mm teleoptik.

Idag berättar vi alltså mer om den goda nyheten Panasonic Lumix DC-G9. Som du säkert vet har Panasonic lyckats fantastiskt bra med G-serien. Toppmodellen Panasonic GH5 har tagit hem tunga utmärkelser från både TIPA och EISA i år. Den är enormt stark både inom foto och film. Med G9 tar man vara på många fina egenskaper från toppmodellen men riktar in sig lite mer till stillbildsfotografen, med bland annat förbättrad sökare och vassare seriebildtagning. Gemensamt har de en bildsensor på 23 Mpixel, en rejäl väderskyddad konstruktion, OLED-sökare på 3,68 Mpixel och 5-axlig bildstabilisering.

Samtidigt släpper man en ny ljusstark teleoptik i Elmarit-serien. Panasonic Leica DG Elmarit 200/2,8 Power O.I.S. har snabb och mjuk fokusering via mikrostegmotor och bildstabilisering på upp till motsvarande 6 steg kortare slutartid (Dual I.S. 2), tillsammans med kompatibla kamerahus.

Läs mer här:
Panasonic Lumix DC-G9
Panasonic Leica DG Elmarit 200/2,8 Power O.I.S