Nikon D500

Det är inte en helt ny kamera på marknaden men ändå en drömkamera för många av oss tack vare hastighet och bildkvalitet. Efter att ha använt den dagligen i nästan två veckor så är jag fortfarande kär i den. Fantastisk kamera, punkt.

Alltid kul att få tiden att plåta när man är på semester. Tiden man sällan har i vardagen, i synnerhet om man har fler hobbies som ska få sin beskärda del. Den här resan så var det Nikon D500 som fick följa med (igen) och jag är inte besviken. Autofokusen är så bra, den hittade flera gånger fågeln jag ville ha på bild genom palmernas bladverk, något många kameror inte hade satt. Då använde jag ändå ett 300mm PF VR med telekonverter. Hastigheten, autofokusen och sen skärmen med touch är det jag gillar bäst förutom att den är snudd på lika bra som många fullformatare när det gäller dynamiskt omfång, färger och toner.

Bilden på min kamrat ödlan är tagen då vi stod på varsin sida av en stenmur och bådas nyfikenhet skiner genom på bilden, vi tittade försiktigt upp för att ha koll på den andre. Som tur är var ett större buskage med sin skuggsida som bakgrund vilket gav en bättre kontrast och upplevelse än en ljusare bakgrund. Vet dock inte vad det är för typ av ödla, det kanske du har koll på?

/Tobias, CyberPhoto

Läs mer här: Nikon D500 test