Laowa 7,5/2 för Micro 4/3

Test

Är du sugen på ett ultravidvinkel till din Micro 4/3-kamera så kolla in dagens test lite extra. Du får en överblick över Laowa 7,5/2 från den kinesiska tillverkaren Venus Optics. Ett företag som har fått stor global uppmärksamhet på senare tid.

Laowa är en objektivserie består av välbyggda, manuellt fokuserade objektiv med höga optiska prestanda och i många fall egenskaper som gör dem unika på marknaden. Objektivet passar för att fotografera landskap, arkitektur, interiör och för extrema vinklar t ex i actionsportsammanhang. Den goda ljusstyrkan gör den extra lämplig för nattbilder och astrobilder.

I testet berättar Mats bland annat: "Laowa 7,5mm f/2 är i skrivande stund den enda fasta ultravidvinkeln med Micro 4/3-fattning. Övriga fasta objektiv med liknande brännvidd i M. 4/3-systemet är så kallade fisheye, och som ger en väldigt kraftig distorsion (krökta linjer). Däremot raktecknande vidvinkelzoomar finns från 7mm och 8mm, men dessa är större, tyngre, dyrare och har lägre ljusstyrka."

Läs hela testet av Laowa 7,5/2 för Micro 4/3 här.