Laowa 15/2,0 Zero-D, för Sony E-fattning

Test

Vad passar bättre än att läsa ett upplysande test på en härlig novemberfredag? Idag tar vi en titt på Laowa 15/2,0 Zero-D, för Sony E-fattning som i skrivande stund faktiskt är den ljusstarkaste 15mm-optiken för Sonys fullformatskameror.

Laowa 15/2,0 Zero-D släpps nu till en början endast för Sony-kameror. Det här är en ultravidvinkel som får fint betyg av vår duktige testare Mats. Så här skriver han. "Laowa 15/2,0 Zero-D är i skrivande stund Laowas bästa ultravidvinkel med bäst skärpa från hörn till hörn, och med en ljusstyrka på f/2 är det i denna stund också det ljusstarkaste ultra-vidvinkelobjektivet på marknaden med Sony E-fattning. Filtergänga direkt på objektivet tillhör också ovanligheterna bland dessa brännvidder, och med liknande objektiv som saknar gänga krävs det i regel klumpiga och dyra filterhållare samt stora och dyra filter.

Visst låter det intressant, klicka in här och se de fina testbilderna från ett Umeå i höstskrud.

Laowa 15/2,0 Zero-D