Feedback

Vi skrev igår om Nikon D500 och vi har fått respons från flera kunder som håller med om upplevelsen av Nikon D500. Att Snapbridge inte fungerar perfekt får vi påpekat och det håller vi med om, men för övrigt är det en fantastisk kamera.

En av våra kunder mailade in bilder tagna med just Nikon D500 och en av de ser du här ovan. Taget med 200-500mm VR och Nikon D500 (260 mm - 1/1000 sek - f/5.6 - ISO 800). Så här skriver Sami till oss: Tänkte först på D750:n men den har så många år på nacken redan och Canons aps-c kameror har skrämt mig för aps-c sensorer. Men tillslut föll mitt beslut på den otroliga D500:an. Jag hade laddat ned många raw filer och redigerat osv för att se vad den sensorn kan prestera och visst den kanske är 1-steg sämre på ISO men när det kommer till dynamiskt omfång, färger, skärpa osv. WOW! Jag trodde inte det där lilla AA-filtret framför sensorn gjorde så mycket men nu när man är van att inte ha det så märker jag vilken skillnad det blir i detaljer. Ångrar mig inte en sekund.

Tillsammans med mitt 200-500/5.6 VR så fick jag äntligen testa D500:an fullt ut nu i helgen. Jag satt mig i ett örn-gömsle och hade årets premiär för säsong 2018. Jag fick se örn på avstånd men det var en mycket vacker och snabb fågel som visade upp sig för mig och tvättade sig i ca 20 minuter på 1,5-2 meters avstånd utan att märka av mig inne i gömslet. När jag sedan kom hem så blev mitt leende ovanligt stort när filerna visades på en stor dataskärm och ännu en gång så bekräftar det mig att jag har gjort ett mycket bra byte.

Foto: Sami Rahkonen