Smarta val

Kameror som framstår som ett smart val blir högst subjektivt. En kamera som vi vill påstå är ett mycket smart val är Fujifilms nya höjdare, X-E3. Vi har precis påbörjat testet som kommer på vår hemsida inom kort...

Vi börjar med X-E3 som är en purfärsk kamera som vi precis fått in i lager och våra första kunder har fått leverans utav den. Vad är så nytt med en X-E3? Det är en kamera som passar in så bra 2017. Storleken för det första...den är liten utan att bli för liten. Ergonomin och känslan är på topp och det krävs en viss tyngd och storlek för att uppnå det och X-E3 känns perfekt i det avseendet. En ny uppkoppling med Bluetooth som "håller upp" kontakten till din smarta enhet, en uppdatera touchskärm och en design som är "retro" men utan att bli töntig, jag tror du förstår hur jag menar.

Plötsligt klarnar det också varför Fujifilm så snabbt lanserat en fin serie nya och kompakta objektiv (f/2,0-serien) för både X-T20 och nya X-E3 passar så bra ihop med dessa när det gäller känsla, pris och prestanda. 4K video finns i X-E3 och det har spridit sig att Fujifilms kameror faktiskt, använder ordet faktiskt för det förväntade vi oss inte, sen X-T2 ger en riktigt bra videokvalitet, så även X-E3. Vårt test kommer att ta upp mer om detta. De klassiska filtren Acros, Velvia och Classic Chrome finns även i X-E3. Baksidan av kameran är väldigt "ren" och då kommer frågan hur man får till snabbfunktioner som många andra kameror har - och det är löst. Bra löst. Man använder touchskärmen genom att swipa åt fyra håll - när man får in det så är det supersmidigt. Knappar har (kanske!) en fördel om vädret blir så kallt att man måste ha handskar...men det får vi återkomma till i testet.

Kort sagt finns nu en kompakt systemkamera som ger bildkvaliteten från dubbelt så dyra kameror och som blir ett alternativ till kompaktkameror både pris- och formatmässigt. Vi gillar redan X-E3 och vill du, som vi, KÄNNA för din kamera och uppskatta designen och känslan så är det här ett mycket starkt kort. Gillar man färgerna och tonerna i bilderna från Fujifilms kameror de senaste åren så har du inget annat val längre.

Läs mer och boka här: Fujifilm X-E3