Sigma utvecklar!

Nyhet

Nu har Sigma släppt ett pressmeddelande om att den tidigare uppvisade 16mm f/1,4 till Sony med E-fattning och APS-C-sensor är under utveckling och kommer att lanseras på riktigt. Det bådar gott!

Meddelandet är på engelska men i korta drag är det ett vädertätat och högkvalitativt vidvinkel-objektiv som ska ge nya förutsättningar för dig som har en Sony E-mount-kamera i tex A6000-serien. Den blir mycket intressant att testa. Pris och leverans är inte bestämt. Kommer till Sony E-mount men även till Micro 4/3-systemet. Ingen stabilisering. Två asfäriska glas, totalt ytterligare fem glas med olika typer av specialbehandling. F1,4-F16. 9-bladig bländare. 405 gram och närgräns på 25cm.

Sigmas pressmeddelande:
The SIGMA Corporation is pleased to announce the development of a new high-performance, large-diameter wide-angle lens, SIGMA 16mm F1.4 DC DN | Contemporary. This is the world’s first interchangeable lens for mirrorless Sony E-mount cameras in the APS-C format to offer a 24mm focal length (35mm equivalent) and F1.4 brightness. This is the large-diameter wide-angle lens for which mirrorless camera users have been waiting.

With an optical system that rivals that of interchangeable lenses for full-size SLRs, the lens features a wide variety of high-tech optical elements. SIGMA has crafted a lens that leverages optical aberration minimization via the in-camera digital correction. This lens effectively minimizes optical aberrations and offers superb resolution at wide-open aperture and throughout the aperture range. The optical design and stepping motor deliver smooth autofocus during video shooting, while the mount features special sealing creating a dust- and splash-proof design.