Ricoh (Pentax) lanserar!

Nyhet

Två nya objektiv ser dagens ljus, 11-18mm f/2,8 avsedd för APS-C-kameror och ett 50mm f/1,4 SDM AW som fyller upp fullformat. Den sistnämnda är vädertätad och det första fasta objektivet sen K-1 lanserades.

Båda ingår i "STAR"-serien som ska särskilja de lite bättre objektiven i sortimentet. 11-18mm har lansering under sommaren 2018 och vi vet inte så mycket mer om den ännu. Vi håller tummarna för att Ricoh kommer med fler nyheter för det är många Pentax-fotografer som väntar på nya objektiv och nya möjligheter med sitt favoritmärke. 50mm f/14 SDM AW är som sagt vädertätad och direkt avsedd för K-1-användare. Närgräns på 40cm och en modern SDM-motor för tyst och exakt fokusering. Vädertätningen hos Pentax anses vara en av de bästa på marknaden och även denna kommer att vara tätad med rejäla gummiringa och packningar. Lansering under våren 2018.

Läs mer:
Pentax HD D-FA* 50/1,4 SDM AW
Pentax HD DA* 11-18/2,8