Oskarpt

Nikons 58mm f/1,4G är ett objektiv som är underskattat. De som köpt den är nöjda och några av våra kunder säger att det är deras absoluta favorit. Inte för skärpans skull - snarare för hur bra oskärpan är. Vi håller med!

På bilderna ser du jämförelsebild över ett oskarpt område taget med Nikons 50mm f/1,4G och 58mm f/1,4G. Du kan gissa vilken bild som är tagen med vilket objektiv men en ledtråd är att 58:an verkligen ger en lugn och fin bokeh som är gräddig och mjuk och nästan är omöjlig att ens provocera till att få störande mönster med i bak- eller förgrunden. Bilderna är tagna på samma inställningar på samma avstånd och är en delbeskärning från hela bilden i 100% visning. Så är du ute efter en normal som ska hålla många år och ge bilder med en vacker bokeh som är direkt från objektivet - då är 58:an en klar favorit. Vill man ha lite mera brännvidd så finns nu även nya 105:an som tar stafettpinnen.

Läs vårt test här: Nikon AF-S 58/1,4G test