Olympus lanserar!

Nyhet

Två nya objektiv i PRO-serien och det är jätteroligt då de tidigare PRO-objektiven visat att Olympus kan göra objektiv av yttersta världsklass! 12-100mm är ett av av våra favoritobjektiv - alla kategorier!

Så här presenteras 17mm: Olympus fortsätter med sin serie av högpresterande, högkvalitativa objektiv med ljusstyrka f/1,2. Denna gång släpper man två objektivmodeller - en 17mm vidvinkel och en 45mm teleoptik. Förutom samma fina ljusstyrka och byggkvalitet har objektiven även nära nog identiska mått, vilket även den tidigare släppta 25/1,2 delar. Samma filtergänga gör att man enkelt delar filter mellan objektiven. Sammantaget utgör de en kompetent och kompakt trio av fasta bränvidder för en smidig och högpresterande utrustning. En fast, raktecknande, moderat vidvinkel är en mycket allround optik som passar bra för landskapsbilder, arkitektur, dokumentärfoto/gatufoto, kreativa porträtt, gruppbilder m.m.

Läs mer här: Olympus M.Zuiko Digital 17/1,2 Pro

Så här presenteras nya 45mm: Olympus fortsätter med sin serie av högpresterande, högkvalitativa objektiv med ljusstyrka f/1,2. Denna gång släpper man två objektivmodeller - en 17mm vidvinkel och en 45mm teleoptik. Förutom samma fina ljusstyrka och byggkvalitet har de även nära nog identiska mått, vilket även den tidigare släppta 25/1,2 Pro delar. Samma filtergänga gör att man enkelt delar filter mellan objektiven. Sammantaget utgör de en kompetent och kompakt trio av fasta bränvidder för en smidig och högpresterande utrustning. En fast, moderat teleoptik är den perfekta porträttoptiken, som även passar bra t ex för sport- och naturfoto på korta till mellanlånga avstånd.

Läs mer här: Olympus M.Zuiko Digital 45/1,2 Pro

Imorgon (torsdag) kommer en artikel om Feathered Bokeh, ett sätt för Olympus att få till en ännu behagligare bokeh med deras objektiv. Vilka som har denna funktion och hur det fungerar går vi igenom imorgon!