Tamron lanserar!

Nyhet

Nu är lanseringstiden och högsäsongen igång inför Photokina (mässan i Köln) och Tamron är näst på tur med G2, en ny version av den superpopulära 150-600mm och telekonvertrar till denna. Nu är säsongen igång!

G2 står naturligtvis (tror vi) för Generation 2 och den hela benämningen är Tamron SP 150-600mm F5-6,3 Di VC USD G2 för den som vill veta. Bättre bildstabilisering (upp till 4,5 steg) trots att den första generationen redan hade en riktigt bra stabilisering som vi berömt i testet, snabbare AF (bra!) och kompatibel med den nya TAP-in, USB-enheten för uppdatering av firmware. En låsning för zoomen har tillkommit som man kan använda på valfri brännvidd (också bra!) samt en elektromagnetiskt styrd bländare vilket ger bättre resultat i seriebildtagning. Närgränsen är nu 2,2m istället för 2,7m. Även transportlås på 150mm finns. Stabiliseringen har även 3 olika lägen, enligt Tamron är läge 1 "standard" som fungerar i majoriteten av fallen, läge 2 är för panorering och det nyaste, alltså läge 3 är när stabiliseringen anpassar sig i första hand för att ge bästa möjliga bild men inte prioriterar att skapa en lugn sökarbild. Hur det fungerar återkommer vi till!

Även två telekonvertrar lanseras, precis som objektivet till Canon och Nikon till en början. Det blir klassiska x1,4 och x2 med fina glas och i ett damm- och vädertätat chassi som gör att de fungerar även under tuffa förhållanden. Hur bra de presterar - det ska vi testa inom kort!

Läs mera och beställ: Tamron SP 150-600/5-6,3 Di VC USD G2