Supervecka!

Den här veckan är det Photokina, branschens kanske viktigaste mässa, och det är nya produkter på gång! Många leverantörer har redan släppt sina nyheter men vi väntar oss mera under veckan, häng med i Bloggen så missar du inget!

Profoto släppte D2, Canon har släppt både EOS 5D Mark IV och EOS M5 men det är mera som väntas och då är frågan vad Panasonic, Olympus, Nikon, Elinchrom, Pentax, Sony, Fujifilm m.fl. lyckas visa upp. Vi har våra tankar och en leverantör det har varit väldigt tyst om på sistone är Nikon. Man hoppas att de lanserar något nytt även om de verkade fokusera på CES tidigare i år med både D5 och den starka D500 men det övriga fullformats-utbudet kanske får en uppdatering? Kommer en ny Df? Micro 4/3 har varit starkt kring video och vi misstänker att man fortsätter i samma spår. Både Olympus och Panasonic känns ivriga att stärka sin roll på video men vi väntar också på riktigt fina kompaktkameror, något som de båda tillverkarna varit duktiga på historiskt.

Fujifilm lanserade X-T2 och X-Pro2 tidigare så att hoppas på ytterligare en tung lansering är kanske lite för mycket begärt men nya objektiv och kanske något i kompaktkameraväg även här? Pentax har en fin lineup idag med K-70, K-3 II och K-1 på toppen men nya objektiv även här skulle vara väldigt välkommet, eller hur? Sony som senaste 4-5 åren släppt massor av nya produkter och uppdateringar har det också varit lite tyst om på sistone, troligen mest för att man drabbades så hårt i våras av de jordbävningar som påverkade Sony och deras tillverkningskapacitet kraftigt. Vi vill gärna bli överraskade och vi är säkra på att det redan idag, måndag, kommer en hel del nya produkter...