Sony FE PZ 28-135/4 G OSS

Test

Det här objektivet är rena drömmen för många filmare men med tanke på priset så är det en nåbar dröm för många och Mats har testat om man kan förvänta sig lika mycket som de flesta köpare verkar göra. Vi testar Sonys 28-135mm!

Mats skriver: Någon förskjutning av fokus eller optisk axel vid zoomning med låst fokusering är inget vi kunnat upptäcka, och det är just på dessa egenskaper som detta objektiv skiljer sig markant från mängden bland övriga objektiv gjorda för stillbildsfotografering. Med A7R II:ans C-AF så fungerar det också mycket bra att låta kameran fokusera under zoomning och pågående filmning, det sköter den oftast riktigt mjukt, snyggt och träffsäkert. Man kan även välja om zoomen skall styras manuellt via zoomringen, eller med Powerzoom-knappen (syns i bild ovan), och det finns även ett fäste för att montera en kort zoomspak på zoomringen för bättre precision.

Se testfilmen direkt här: Youtube: Testfilm A7R II + FE PZ 28-135/4 G OSS

Läs hela testet här: Sony FE PZ 28-135/4 G OSS