Sigma lanserar 500mm

Nyhet

Ja, du läste rätt, Sigma släpper ett fast 500mm objektiv för professionella användare med ljusstyrka f/4 och både konstruktion och materialval som man känner igen sig i om man är van med Canon och Nikons fasta tele.

Det är spännande då priserna troligen, och förhoppningsvis, blir betydligt lägre än märkena nämnda ovan och fler fotografer kan få möjligheten att använda fasta tele för fågel och naturfotografering. Den fasta 500mm är tillverkad i magnesiumlegering mestadels med motljusskydd i kolfiber (Nikon-användare, ni känner igen er, va?) och självklart vädertätad i sin konstruktion. Många fina glasbitar har hittat ner i den och vi väntar med spänning på att få testa den mot konkurrensen. Vi återkommer om pris men leveranserna verkar börja under oktober/november med en lite senare leverans på Nikon-fästet. Rolig nyhet som skapar mersmak, kommer det en hel lineup från Sigma med fasta tele?

Mera väntat och troligen mer populärt är Sigmas nya 12-24mm och 85mm i ART-serien. 85mm f/1,4 är en klassiker och något som saknats i den för övrigt väldigt fina och kompletta ART-serien. Här har Sigma arbetat hårt för att skapa bästa möjliga bokeh (bakgrundsoskärpa) och upplösning vilket vi kommer att testa inom kort. Vi väntar fortfarande på en 85mm med modern och snabb autofokus och konstruktion till vettigt pris som ger en magiskt bra bokeh - är det här svaret på vår önskan?

12-24mm f/4 är en ny bekantskap och även här anger Sigma att man arbetat med den nya höga upplösningen på dagens kameror som referens. Vi kommer att kika på alla tre objektiv så fort vi bara kan och mest spännande är så klart insteget bland de stora grabbarna, eller fasta tele.