Samyang lanserar!

Nyhet

Samyang har lanserat en ny serie som får namnet Samyang Premium MF och är en serie som man själv hävdar är anpassad till den högre upplösning som idag finns i kameror (upp till 50 mpixel) och för högkvalitativ 8K-filmning.

Manuell fokusering gäller och de två första objektiven i denna serie är 14mm f/2,4 och 85mm f/1,2 vilket skvallrar som att de går upp i pris en del från det befintliga sortimentet och snarare blir en konkurrent till Zeiss. 85mm har en 9-bladig bländare, stor öppning (filterdiameter på 86mm) och en vikt på över 1kg bådar gott bildmässigt men det är en rejäl pjäs storleks- och viktmässigt. 14mm har också9-bladig bländare och 18 glas i 14 grupper där det är 2 asfäriska, 1 hybrid-asfärisk, 2 ED-glas, 1 high refractive lens och Ultra Multi Coating ovanpå det...låter som man har ansträngt sig rejält på denna 14mm. Objektiven är inte vädertätade men byggda i aluminium helt och hållet, förutom glaset då. Pris och tillgång återkommer vi till.