Panasonic lanserar!

Nyhet

Idag börjar Panasonic eftermiddagen med ett gäng nya produkter där två sticker ut, GH5 och LX15. GH5 är så klart mycket efterlängtad då GH4 har fått hänga med ett tag och nu berättar man om den nya varianten.

Nu kommer man kunna filma i 4K och 60/50p med nya GH-modellen vilket är riktigt häftigt! Frågan är om det kommer att bli högre upplösning också innan den börjar att levereras...6K känns häftigt. Det är i 4:2:2 och med 10-bitars färgdjup. 4K Photo får en knuff till 6K Photo vilket betyder att man kan ta frame grabs på 18 mpixel ur den rörliga bilden. Så mycket mera får vi inte veta om GH5 i dagsläget men du kan boka den hos oss inom kort. Leveranstid och pris är inte fastställt, gissning är första kvartalet 2017 men det är en ren gissning. Att boka en kamera förpliktigar inte till köp men ger dig en köplats på kameran.

Boka här: Panasonic Lumix DMC-GH5

LX15 är en kompaktkamera som vi däremot vet mera om, den kommer inom kort och kommer att kosta 7990kr. Då får du en kompaktkamera med 1" bildsensor och omfånget 24-72mm vilket inte låter särskilt originellt men ljusstyrka f/1,4-2,8 genom omfånget och 4K video samt 7 bilder per sekund med full autofokus - då snackar vi! 5-axlig bildstabilisering och praktiskt taget alla häftiga funktioner från systemkamerorna som Post Focus och Focus Stacking gör att LX15 blir en riktigt tung spelare bland kompaktkamerorna.

Boka här: Panasonic Lumix DMC-LX15

Inte nog med det...G-serien har varit en populär serie i Sverige och man lanserar även DMC-G80, eller G80, som blir en väldigt potent kamera när man läser specifikationerna. 5-axlig stabilisering med en ny typ av gyro-sensor-chip som tillsammans med stabiliserade objektiv ger 5 stegs kompensation vilket är mycket. Den är byggd i magensiumlegering precis som konkurrenternas proffs-produkter och det tillsammans med rejäla tätningar gör den vädertätad. En 4K-kamera som är vädertätad och med inbyggd sökare och massor av inställningsmöjligheter gör att G80 blir en lillebror till GH-serien men med nyare processor och algoritmer för att tex klara ISO 25600. Kommer i oktober och kostar ca 9990kr för huset.

Boka här: Panasonic Lumix DMC-G80

Och till sist, en ny kamera i FZ-serien ser dagens ljus. FZ1000 ersätts med FZ2000 som är en uppdaterad variant med 4K-video och 24-480mm omfång (motsvarande, omräknat i 35mm). Mera om alla kameror kommer på hemsidan inom kort. Även en ny serie Leica-märkta objektiv kommer att visas, 12-60mm, 8-18mm och ett 50-200mm, alla med efternamnet Leica DG Vario-Elmarit och ljusstyrka f/2,8-4, mera om dessa kommer senare.

Boka här: Panasonic Lumix DMC-FZ2000