Onsdagsbus del 2 av 7

Vi fortsätter serien med en skön bild av en härlig MotoGP-uppställning...

Det händer mycket en sådan här dag och rent fotografiskt är det svårt att hinna med allt. Här var det ett stillastående motiv, en liten stund i alla fall. Jag föredrar en telezoom såna här gånger. Vid all sport så varierar avstånden hela tiden så en zoom är nästan en nödvändighet. En 70-200 eller 70-300 är bra val, gärna med bra ljusstyrka och snabb autofokus, för det går verkligen fort inom motorsport. Man kan säga att så professionellt objektiv som möjligt är att rekommendera. Här har jag valt relativt stor bländaröppning för att få första ekipaget skarpt och alla andra kommer i skymundan i en härlig oskärpa, en bokeh ska vara mjuk som vispad grädde. Vädret var gråare än grått och en dimma låg över banan större delen av dagen, men här har jag faktiskt inte tagit bort någon dimma alls i RAW-programmet. Imorgon ska jag berätta hur jag föredrar att ställa in kameran.

Klicka här för större bild

/Thomas