Onsdagsbus del 1 av 7

På Mittsverigebanan så har de körning på onsdagskvällar med namnet onsdagsbus. I lördags hade de avslutning och jag var där och tog ett gäng bilder trots massiv dimma. Speciellt tack till Lightrooms funktion "Ta bort dimma".

Jag börjar bildsviten med denna bild som jag tycker förmedlar både action och bus. Lämplig bakgrundsmusik till denna bild skulle nog vara Metallica. Kände mig lite ringrostig som motorsportsfotograf men hittade en bra plats i depån, skyddad av en kraftig betongmur som i sin tur skyddas av däck och stora påsar med gullfiber. Det första som händer mig är att en av driftingbilarna får fetsladd och tappar kontrollen, varpå bilen hastigt blev större och större i sökaren tills den slutligen dammar in i skyddsvallen någon meter ifrån mig och sedan flyger ett gäng gummidäck högt över muren och landar mot en bil i depån. Det kändes som en alltför dramatisk start på en lång dag vid banan. Bilen var inte den på bilden då de bilderna som jag tog vid den händelsen inte hade så mycket bildvärde.

Klicka här för större bild

/Thomas