Olympus lanserar!

Nyhet

Olympus lanserar flera nyheter men vi hoppar till den hetaste direkt - E-M1 version II är nu annonserad även om inte allt är klart kring pris och lansering ännu och kan en kamera vara mera efterlängtad? Tveksamt, E-M1-ägare: Nu är II på gång!

Vill du läsa mera om E-M1 II så får du bläddra nedåt där du hittar allt Olympus säger om den nya OM-D-värstingen. Innan du går dit kan du läsa om alla nyheter man har släppt ikväll: E-PL8 som du ser på bilden ovan, en riktigt snygg och kompetent instegskamera, tre nya objektiv i 30mm Macro, 12-100mm f/4 PRO och 25mm f/1,2 PRO. Två helt nya PRO-objektiv och visst har det varit lite tyst på sistone men nu känns det som att man pangar på ordentligt. Även en rejäl blixt har lanserats, FL-900R. När det gäller FL-900R så är det en toppmodell med vädertätning, täckning från 7-100mm med hjälp av inbyggd vidvinkelpanel och en inbyggd LED-belysning på 100 Lux. Damm-, stänk- och frysskyddad samt ledtal 58.

När det gäller objektiven så är det två nya PRO-objektiv där vi gillar den nya 12-100mm som blir en mycket praktisk kamrat för många fotografer och filmare som använder micro 4/3. Vi kommer att testa alla tre objektiven inom kort och med tanke på hur bra de förra PRO-objektiven är så är förväntningarna höga. Blixten levereras i december och kostar ca 5990kr. 12-100mm kommer i november och kostar ca 12990kr. 25mm kommer redan i oktober för 11990kr samt 30mm macro redan i september för endast 2990kr. Du kan boka dessa objektiv redan nu via länkarna nedan.

Boka 12-100mm här: Olympus M. Zuiko Digital ED 12-100/4,0 Pro
Boka 25mm här: Olympus M. Zuiko Digital ED 25/1,2 Pro
Boka 30mm macro här: Olympus M. Zuiko Digital ED 30/3,5 Macro svart
Boka E-PL8 här: Olympus E-PL8
Boka FL-900R här: Olympus FL-900R
Boka E-M1 II här: Olympus E-M1 II

Olympus flaggskepp E-M1 ska alltså ersättas och att den får behålla namnet E-M1 är klokt med tillägget II så klart. Så här skriver Olympus själva om den nya herren på täppan:

Kameran kan i tyst läge (elektronisk slutare) med kontinuerlig, automatisk autofokus och bländarautomatik klara att ta klassledande 18 b/s i Rawformat med 20 megapixels upplösning. Kombinerat med Live display och utvecklade kontrollmöjligheter ger det dig optimala möjligheter att fotografera vilda djur i rörelse eller actionevent. Med låst autofokus och exponering ökar hastigheten till 60 b/s. I läget Pro Capture kan du i princip helt eliminera all fördröjning i slutaren, genom att kameran registrerar 14 bilder innan du fullt ut hunnit trycka av.

Precision genom 121 fokuspunkter av korstyp och en högprestandaalgoritm i den kraftfulla bildprocessorn. Traktion tack vare en dedikerad algoritm för motiv som rör sig och som ger tillförlitlig fokusering vid sekvensbildtagning och kontinuerlig autofokus upp till 18 b/s. Med Single AF klarar kameran upp till 60 b/s. Kameran är byggd för att vara extremt snabb, den elektroniska sökaren har en responstid på 6 ms och bilduppdateringsfrekvens på 120 Hz.

OM-D E-M1 Mark II levererar en professionell bildkvalitet i form av både stillbilder och UHD 4K och Cinema 4K (DCI standard) video. Kameran är utrustad med en ny, speciellt framtagen 20 megapixel Live MOS sensor med högre dynamiskt omfång och en ny TruePic VIII bildprocessor. Oavsett hur du mäter bildkvalitet, är den optiska återgivningen uppseendeväckande hög. Det 5-axliga bildstabiliseringssystemet har uppgraderats och klarar nu av att kompensera motsvarande 6,5 EV-steg*** med ett 100 mm objektiv (nya M.ZUIKO DIGITAL ED 12-100mm 1:4.0 PRO). I kombination med kamerans greppvänliga design kan du ta handhållna bilder med ett 300 mm teleobjektiv (motsvarande 600 mm för 35 mm småbild) utan problem. Dessutom är det perfekt för skakfri film. OM-D E-M1 Mark II har kapacitet att spela in video i UHD 4K med upp till 30 b/s och 102 Mbit/s. För mer filmisk känsla kan du filma med 24 b/s och 237 Mbit/s, med andra ord äkta Cinema 4K format.

OM-D E-M1 Mark II har två inbyggda SD-kortplatser, varav en är UHS-II-kompatibel, med olika valmöjligheter för lagring, t ex spara samtidigt rawfiler på ena och jpg på andra. Batteritiden har utökats med 40% och laddningen tar bara två timmar, ungefär halva tiden i jämförelse med tidigare modell.

- Genererar högkvalitativa stillbilder med 20 megapixels upplösning
- Inbyggt 5-axligt IS system för skakfri, handhållen telefoto eller långa exponeringstider
- 4K /C4K handhållen, skakfri filmning med hjälp av 5-axlig bildstabilisering
- Klassens bästa höghastighets-AF:
- 121 punkter av korstyp
- Fasdetektion
- 18 b/s med C-AF
- 60 b/s med S-AF
- Pro Capture Mode för slutarfunktion utan fördröjning
- Stänksäker*, fryssäker* och dammsäker*
- 2 st SD-kortplatser, en kompatibel med UHS-II, USB 3.0 (typ C) för datatransfer med hög kapacitet
- 4K UHD, Cinema 4K (DCI standard), Full HD och HD videoinspelning med frame rates 24, 25, 30, 50, 60 bilder per sek.
- Video bit rates 237 och 102 Mbps; Normal, Fine, Super-fine och All-intra
- Detaljerad batteristatus med %-display
- Snabbladdning av batteri, max 2 timmar
- Kraftfull TruePic VIII bildprocessor och ny 20 megapixel Live MOS bildsensor med utökat dynamiskt omfång
- Snabb elektronisk sökare (EVF) med mycket jämn och högupplöst bildåtergivning
- Focus Bracketing låter dig skräddarsy skärpedjupet för perfekta makrobilder
- Focus Stacking (fokusgaffling) med kompatibla M.ZUIKO objektiv
- Live Composite / Live Bulb vid långa exponeringar med live view
- Keystone Compensation ger möjlighet att kompensera perspektiv och räta upp störtande linjer med kompatibla objektiv
- Professionell mjukvara Olympus Capture 1.2 för studioarbete