Milvus stärks

Nyhet

Zeiss stärker sortimentet i serien Milvus med tre nya objektiv, 15mm f/2,8, 18mm f/2,8 och 135mm f/2. Dessa kommer till både Canon och Nikons DSLR-kameror och passar bäst till de med fullformatssensor.

Så här skriver man från Focus Nordic som har agenturen på Zeiss:

ZEISS Milvus 15mm f/2.8:

Med en bildvinkel på 110 grader blir ZEISS Milvus 15mm f/2.8 det vidvinkligaste objektivet i familjen. Det har en avancerad optisk design bestående av 15 linselement i 12 grupper, däribland två asfäriska linser och en så kallad flytande linskonstruktion som tillsammans säkerställer hög skärpa vid alla bländare och fokusavstånd, ända ned till närgränsen på 25 cm. Utmärkande för bildkvaliteten är också minimal distorsion och kromatisk aberration (färgblödning). Ett avtagbart motljusskydd i metall ingår. När detta inte sitter fastmonterat är det möjligt att använda filter i objektivets 95 mm filtergänga.

ZEISS Milvus 18mm f/2.8:

Kompakt design och utomordentligt hög bildkvalitet gör ZEISS Milvus 18mm f/2.8 till en perfekt supervidvinkel för landskaps- och resefotografer. Två asfäriska linser ingår i den nyutvecklade optiska konstruktionen, som består av totalt 14 linselement i 12 grupper. Zeiss T* antireflexbehandling reducerar effektivt ströljus och hindrar uppkomsten av slöjor som skulle kunna påverka bildens kontrast. Förutom sin breda bildvinkel (99.9° diagonalt) har objektivet en närgräns på endast 25 cm samt en filterfattning på 77 mm. Metallhölje, vädertätning och avtagbart motljusskydd är andra uppskattade egenskaper.

ZEISS Milvus 135mm f/2:

Hög ljusstyrka, exceptionellt god skärpa och utmärkt korrigering av alla slags färgfel är tre egenskaper som sammanfattar ZEISS Milvus 135mm f/2. Med sin mjuka och behagliga bokeh (teckning av bildens oskarpa partier) och en närgräns på 80 cm är det här ett teleobjektiv som lämpar sig särskilt väl för porträttfotografering. Innanför dess gedigna metallhölje finns 11 linselement placerade i 8 grupper. En avancerad optisk konstruktion där det bland annat ingår apokromatiskt glas och asfäriska linser för maximal bildkvalitet. Vidare har objektivet 77 mm filtergänga och levereras med ett motljusskydd som monterat blir en naturlig del i den eleganta, släta designen.

Läs mera och beställ här:
Zeiss Milvus 15/2,8 för Canon EF/EOS (ZE)
Zeiss Milvus 15/2,8 för för Nikon F (ZF.2)
Zeiss Milvus 18/2,8 för Canon EF/EOS (ZE)
Zeiss Milvus 18/2,8 för för Nikon F (ZF.2)
Zeiss Milvus 135/2,0 för Canon EF/EOS (ZE)
Zeiss Milvus 135/2,0 för för Nikon F (ZF.2)