Irix lanserar!

Nyhet

Irix 15mm har blivit en populär glugg fort och nu presenterar man även att det kommer ett 11mm och 45mm objektiv inom kort. 11mm blir väldigt intressant med ljusstyrka f/4 och att den täcker ut en fullformatssensor.

11mm har 9-bladig bländare, 16 glaselement i 10 grupper och kommer till Canon, Nikon samt Pentax. Vikten är ca 730gr och man har f/4-22 att arbeta med. 126 grader bild (diagonalt) och väderskyddad precis som 15mm. Har även plats för gelfilter och den smarta fokuskalibreringen som vi snackar om i Fotosnack (som du kan se på vår Youtube-kanal from fredag 23:e september). 11mm är officiell och klar medan man på Photokina även visar 45mm (vi har en bild på vår Instagram) med ljusstyrka f/1,4 som väntar runt hörnet.

Boka din 11mm Irix redan nu: Irix 11/4 hittar du här