Irix

Igår kväll så låg dimman tät, och långt där uppe lyste det grönt och fint...

Efter en tids letande så hittade vi en öppning i dimman och fångade denna bild. Bilden i sig är inget mästerverk, men är ändå värd att visas. Jag använde Irix 15mm för första gången på norrsken och jag måste säga att klickläget på oändligt var otroligt bekvämt. Det ska bli spännande att se hur det blir under bättre förhållanden, åtminstone att vi slipper dimman. Nikon D5 är duktig på att plocka fram färger även vid så här dåliga förhållanden. Jag är glad att det fanns grönt att hämta hem från det mörka vattnet då det gör så mycket för bilden. Natriumlampan till vänster sprider ett extremt gult ljus vilket faktiskt denna gång bidrar till bilden. Smart lagningspensel lyckades ovanligt nog inte med att få bort elkablarna som går tvärs över bilden, inte heller stämpelverktyget blev tillräckligt bra. Hade bilden varit mer episk så hade jag offrat tiden att få bort kablarna.

Nikon D5 + Irix 15/2.4, 13s, f/4, ISO 1600.

Klicka här för större bild

/Thomas