Internationellt

En dansk med en rysk mössa skjuter med ett brittiskt luftgevär med italienskt kikarsikte i en svensk trädgård, tagen med en tysk kamera med ett kinesiskt objektiv...

Skulle kunna varit en politiskt laddad bild med tanke på hur världsläget ser ut just nu, men verkligheten är som tur är mycket oskyldigare. En kompis ville skjuta luftgevär och frös och undrade om jag hade någon mössa att låna ut, och då tyckte jag att det skulle kunna bli en rolig bild med denna mössa. Låt mig också få presentera ett riktigt bokehmonster, Kerlee 35/1,2. Bokeh, som vi européer gärna uttalar som boké medan japaner mer korrekt säger bokke, då ordet kommer från japanskan. Bokeh används för att beskriva en optiks förmåga att teckna oskärpa på ett snyggt och mjukt sätt. Denna bild är tagen med Kerlee 35/1,2 på just f/1,2. En otroligt charmig optik att använda, det går att skapa så mycket känsla i bilderna tack vare den fina bokehn. Bländar du ner så blir det mer "vanligt" resultat men hur kul är det? Kul att det finns objektiv som klarar detta utan att kosta för mycket.

Klicka här för större bild

/Thomas