Hösttips!

Norrsken, astrofotografering och härliga porträtt med lågt stående sol är det läge för nu när hösten kommer men även landskapsfotografering är på tapeten. De gula träden är fina men även det råare vädret gör att du bör bege dig till kusten...

Efter vårt land har så mycket kustlinje och så många städer nära kusten eller större sjöar så är det läge att ta med stativet och en fjärrutlösare för att plåta lite klippor, vågor och måsar. Kom ihåg att ha ett rejält stativ om det blåser och gärna ett med krok under så att man kan hänga en ryggsäck eller något annat tungt där för att stabilisera upp det. Ett stativ som vi har utförsäljning på är detta: Triopo GT-3232X8C XL kolfiberstativ som är ett riktigt stabilt & rejält stativ, den rekommenderar vi, i synnerhet för de pengarna! Perfekt för större kameror och objektiv vid landskapsfotografering. Kustlinjen bjuder ofta upp till dans och en längre slutartid är nyckeln men det gäller att hitta den rätta tiden så att effekten blir som du tänkt dig. Bara att börja experimentera, lycka till!

(Foto: Olle Eriksson, Kapplasse, Uppland)