Höst

Höst i Norrland

Jag hoppas att de flesta av er som ser denna bild kan känna en kärlek till den fantastiskt vackra natur vi har här i Sverige. På en sådan här plats är det svårt att känna annat än frid i sin själ. Höstens vackra färger och en spegelblank sjö. Oslagbart. När man har en kustlinje som inte är linjär så är det svårt att få horisonten rak. Många kameror idag har ett inbyggt digitalt vattenpass, och det är verkligen en god hjälp till att få en rak horisont. Ibland kan faktiskt motivets linjer göra så att bilden ser sned ut fast den inte är det, den typ av illusioner är svåra. Då får du helt enkelt vrida bilden tills den upplevs rak fast den i verkligheten inte alls är det. På denna bild så hade jag hjälp av kamerans vattenpass och motivet var inte heller så komplicerat. Bilden är tagen på 28mm.

Klicka här för större bild

/Thomas