Fujifilm GFX

Nyhet

Ett nytt system ser dagens ljus - Fujifilm GFX - digital mellanformat blir storebror till X-serien som är en succé på marknaden. Mycket spännande väg att gå och vi kommer att komma tillbaka till detta inom kort!

Det vi vet just nu: 51,4 mpixel, 44x33mm bildsensor och G-fattning. Systemnamnet GFX (Kameran heter GFX 50S tydligen) låter inte bara häftigt utan blir spännande att se om man valde rätt väg. Fujifilms produkter har visat att man är mycket duktiga på det man gör och efterfrågan på att göra samma sak men med större bildsensor, fullformat, har varit stor från alla "frälsta" i systemet. Vi tror att beslutet fått mogna under flera år och troligen har Fujifilm varit rätt nära att både lansera fullformat och att helt välja att lägga planerna på en större sensor på hyllan men tryggheten efter X-Pro2 och X-T2 verkar ha gett självförtroende och en god magkänsla så nu är den här...GFX!

Första kameran blir GFX 50S och följande objektiv är bekräftade: GF 45mm F2.8, GF 23mm F4, GF 110mm F2, GF63 F2.8, GF 32-64mm F4, GF 120mm F4 Macro. Alla kommer under 2017.

Mera följer så klart vi får mera bekräftad information

Boka din kamera här: Fujifilm GFX 50S mellanformat