Canon EOS 5D Mark IV

Test

En ikon, ja, 5D är en ikon och en succé som lämnar spår i historien. Det låter pretentiöst och stort men 5D har sen första modellen varit en produkt som gett möjligheten till fantastiska bilder. Tar Mark IV över stafettpinnen med hedern i behåll?

Mats skriver så här: 5D Mark IV är mer allround än de båda 5DS-modellerna och därför en mer naturlig ordinarie uppföljare till Mark III-modellen. I korta drag har man tydligt förbättrat kameran på en mängd nyckelpunkter genom att kombinera funktion från 5D-, 5DS- och 1D-serien. Man har markant ökat sensorupplösningen (nu 30 Mpixel), man har markant förbättrat autofokussystemet (som nu är ett 61-punkterrsystemet i samverkan med 150.000-punkters ljusmätning, snarlikt det i EOS 1D x), seriebildtagningen är nu uppe i hela 7 bilder/s och - förstås - EOS 5D Mark IV kan nu filma även i 4K!

Läs allt här: Canon EOS 5D Mark IV