Vi testar Uniqball

Test

En nyhet som skapat mycket intresse är Uniqball, kulleden som gjort att Mats blev helt till sig - för en kulled! Läs vårt test och se om det är något som passar dig och ditt fotograferande. Du läser testet hos oss redan nu!

Uniqball är ett varumärke som inte hittat vägarna in till Sverige förut men med de nyare modellerna har suget blivit stort och vi har tagit upp det i sortimentet. Mats testar direkt och skriver: Uniqball är, som namnet antyder, ett helt unikt stativhuvud. Det är en mycket sinnrikt konstruerad produkt som kombinerar vanlig kulledsfunktion med inbyggd nivelleringsmöjlighet och dessutom en låsning som gör att kulleden kan användas som ett pan/tilt-huvud (t ex vid videobruk) - utan risk att kameran tappas i sidled. Tilt-funktionen (vinkling framåt-bakåt) har friktionsinställning för att ge önskat motstånd och även i den ledden motverka tappning.

Läs hela testet här: Uniqball kulled UBH 45X