Vi testar Nikon 105mm...

Alla vi som gillar fasta objektiv med bra ljusstyrka har sett Nikons senaste produkt, 105mm f/1,4, och visst blir man sugen på att testa den? Även om priset är något avskräckande återstår att få svaret på: Är den värd pengarna?

Första känslan är WOW tack vare storleken, vikten och den stora öppningen (82mm filterdiameter) och känslan är helt enligt den nya och moderna skolan hos Nikon. Vissa saknar den metalliska och \"tunga\" känslan i de äldre objektiven med bländarring men vi får släppa det och istället uppskatta de nya gluggarna som är snabba och välbyggda med en modernare känsla. 105:an är inget undantag och den känns exklusiv rakt igenom, inget snack, och de första bilderna vi har tagit gör att man blir sugen på att plåta lite bröllop eller porträtt! Bokehn är mjuk och fin samtidigt som skärpan på fullt öppen bländare imponerar. Hela testet kommer inom några dagar...håll ut!

Läs mera och boka här: Nikon AF-S 105/1,4E ED