Sony lanserar Macro

Nyhet

Sony fortsätter lanseringståget med ett nytt objektiv, ett 50mm macro för E-fattning med ljusstyrka f/2,8. Sonys system blir mera komplett hela tiden och flera tillverkare tar E-fattningen på allvar nu. Spännande att se vad som komma skall...

Så här skriver Sony själva: Det nya, allsidiga makro-objektivet FE 50 mm från Sony är perfekt för vardagsfotografering. Objektivet har en F2.8 maximal bländare som ger fantastisk bildkvalitet och bokeh, och med sin 1:1 makro-kapacitet ges fotografen möjlighet att komma tätt inpå motivet. Objektivet har dessutom flera kontrollfunktioner, inklusive fokuslägesväljaren, fokusområdesbegränsning och fokuslåsknappen som garanterar en kvalitativ makrofotografering för ett brett spektrum av användare.

Ideal for everyday photography, this versatile 50mm macro lens features a F2.8 maximum aperture that offers outstanding image quality and bokeh, while its 1:1 macro capability allows the photographer to get sharp close-up shots of their subject. Additionally, its comprehensive range of controls including focus-mode switch, focus-range limiter and the focus-hold button ensures a quality macro shooting experience for a wide range of users.

Great for scenery and portraits as well as macro shots, it offers a 0.16m minimum focusing distance and a wider frame for capturing more background, compared to longer focal-length macro lenses. Weighing just 236g, the lens is extremely lightweight and portable, making it easy to carry around and is dust and moisture resistant[i] for use in different weather conditions.

The new FE 50mm F2.8 Macro lens features ED (Extra-low Dispersion) glass to effectively compensate for axial chromatic aberration at close focus, allowing it to create consistently sharp and high quality images. The circular aperture design produces beautiful bokeh effects and the optical and mechanical construction of the lens has less flare and ghosting even without a lens hood.

Priset blir ca 5890kr och leveranserna börjar om en en dryg månad, i oktober 2016.

Läs mera och boka här: Sony FE 50/2,8 Macro