Sigma ART

Sigmas ART-serie har varit populär senaste åren och i helgen tog jag med mig 50mm f/1,4 för att plåta lite bilar på en träff för klassiska och äldre kärror utanför Umeå. Man blir småkär i den gluggen varje gång man använder den...

Den stora fördelen med detta objektiv är kombinationen skärpa, skärpesläpp och oskärpa som är på en bra nivå. Jämfört med många tillverkares egna 50mm så är den större, tyngre och dyrare men gillar man den här brännvidden så är det en favorit tack vare bildegenskaperna. Redan på full öppning är den skarp nog för det mesta och till helgen kommer den att få prestera vid ett bröllop! Bilden du ser här ovan är tagen på f/1,4 och skapar ett härligt djup i bilden utan att bli "för mycket". Bilen i sig är charmig, ser du vad det är?

Vill du läsa våra tester av Sigmas 50mm så gör du det här: Sigma 50/1,4 DG HSM ART