Pentax D-FA 24-70/2,8 ED SDM WR

Test

Vi har testat Pentax fina 24-70mm igen med K-1 för att se hur den presterar nu när fullformat är "verklighet" för alla Pentax-användare! Kolla in Mats genomgång av detta objektiv hos oss, kostnadsfritt, som vanligt!

Mats skriver: Pentax D-FA 24-70/2,8 är en påkostad normalzoom, såväl optiskt som mekaniskt. Den vädertätade konstruktionen inrymmer hela 3 stycken linselement i ED-glas (lågspridningsglas) och 4 stycken asfäriska element, något som medför en optik välkorrigerad för kromatisk och sfärisk aberration. Autofokusmotorn är av SDM-typ (Supersonic Direct-drive Motor), dvs Pentax ultraljudsmotor som är snabb, tyst och exakt i fokusering. Fokus och zoomring går med lagom motstånd och ger en gedigen känsla.

Läs hela testet här: Pentax D-FA 24-70/2,8 ED SDM WR