Nikon lanserar!

Nyhet

Idag lanserar Nikon en kamera som man verkligen tror och hoppas ska ta den klassiska systemkameran närmare den mobila verkligheten vi lever i - med snapbridge fokuserar man på att förenkla delandet av bilder. Har Nikon satsat rätt?

D3300 är en mycket bra kamera för pengarna och nu uppdaterar man med D3400 som verkar ärva en hel del i grunden men den kommer också med en hel del nyheter som gör att D3400 ändå känns som en "ny kamera". För det första har man arbetat hårt på att få delningen av material förenklad och med SnapBridge (som även finns på storebror D500) ihop med tekniken BLE (bygger på Bluetooth) har man fått en förenklad och kontinuerlig länkning och överföring till sin mobila enhet. Det här trycker Nikon på och det är helt rätt...

Batteritiden har gått upp från höga 700 bilder (D3300) till 1200 bilder vilket också är en mycket bra siffra och faktiskt den svaga länken bland många mindre kameror. Om man i verkligheten kan få ut närmare 1000-1200 bilder per laddning så är D3400 riktigt vass på den punkten och ett riktigt starkt argument för den. Video är kvar på Full HD men upp till 60p, farten på seriebildtagning på 5 bilder per sekund och autofokus samt display är i paritet med föregångaren.

Även två nya objektiv är på gång och har lanserats idag, 18-55mm AF-P med VR, alltså ytterligare ett 18-55mm standardzoom men denna gången med tillägget AF-P vilket betyder att de har den nyaste autofokus-motorn för en snygg, mjuk och snabb fokusering. Avsevärt bättre i synnerhet vid filmning. Även ett AF-P 70-300 VR med ljusstyrka f/4,5-6,3 och bokstaven G i slutet har lanserats med VR (stabilisering) med upp till fyra stegs kompensation.

Läs mer:
Nikon D3400
Nikon AF-P DX 70-300/4,5-6,3G ED