Irix teaser...

En ny tillverkare som fått mycket uppmärksamhet är Irix med sin 15mm vidvinkel i två versioner men utan tester är det svårt att på förhand veta om det är produkten för dig. Vi har påbörjat testerna och kommer att släppa det i slutet av augusti.

Men redan nu kan vi gå i god för att det inte är en besvikelse. Det finns flera nischade produkter som inte håller måttet, vissa produkter som vi har testat har varit så mjuka på öppen bländare att vi fått testa upp till fem exemplar innan vi insett att det inte blir bättre. Andra har haft så ojämn eller kass kantskärpa att vi inte har dem i sortimentet då de i relationen till priset är en kraftig besvikelse. Irix tillhör inte dessa utan levererar stabila och bra resultat. Vi har förproduktionsexemplar på plats vilket betyder att vi inte vet hur bra de är i kontrast till den du får i lådan vid beställning och därav väntar vi tills vi fått bekräftelse på resultatet.

Bildmässigt har vi inte hittat några fel eller brister utan de är väldigt stabila objektiv och Mats blev direkt mer fäst vid Blackstone-varianten med bland annat inbyggt klickstopp vid oändligt fokus (mycket bra!) och den manuella fokus-kalibreringen direkt i objektivet. Irix har verkligen fyllt objektivet med smarta lösningar som vi tror kommer att göra det till en favorit bland många fotografer och i synnerhet inom vissa genrer. Du kan tryggt beställa en Irix om brännvidd och funktioner lockar.

Läs mera här: Irix 15/2,4 objektiv - läs mera!