Håll ögonen öppna!

Nyhet

Idag går vi in i en period när vi passerar kometen Swift-Tuttles bana runt solen och meteorsvärmen som vi får ta del av kallas Perseiderna. Som tydligast bör vi se det 12:e och 13:e augusti så se till att förbereda dig för astrofotografering!

För att njuta av Perseiderna behöver du inte mer än en filt, en mörk plats och en skön brasse-stol. Och det sedvanliga, lite tålamod. Däremot, om du vill fånga det på bild blir det lite mer förberedelse och det är ett ypperligt tillfälle att träna på att fotografera manuellt då det i regel blir bäst vid den här typen av fotografering. Ett vidvinkel-objektiv och ett stativ är att föredra. Många använder fjärrkontroll men har du en hyfsat ny kamera så har den troligen WiFi och därigenom en app där du kan hantera den fjärrstyrt.

Nu går vi in i en mörkare årstid (jag vet, det låter hemskt för oss som älskar värme och sol!) och det är bara att se till att utnyttja det maximalt. Astrofotografering är ett bra sätt att göra det på så se till att vara förberedd. Ring eller maila oss gärna så hjälper vi dig att hitta rätt tillbehör, lycka till!

Foto: Sermon Shabi