Fujifilm lanserar!

Nyhet

Populära Fujifilm lanserar ett nytt objektiv idag och det är en ny och fräsch 23:a som heter Fujinon XF 23mm F2 R WR och följer konceptet startat av 35mm F2 med moderna, snabba och smidiga objektiv till X-serien.

Så här skriver Fujifilm själva: Valmöjligheterna till Fujifilms X-serie utökas ytterligare med lanseringen av den nya fasta vidvinkeln FUJINON XF23mmF2 R WR och består nu av totalt 23 högpresterande objektiv. FUJINON XF23mmF2 R WR har en mångsidig brännvidd som motsvarar 35mm (35mm-format) vilket gör att den passar en rad olika motiv och situationer så som snapshot, landskap och porträtt. Objektivet har en största maximala bländare på F2, en kompakt storlek och låg vikt (180 g), liknande tidigare lanserade XF35mmF2. Fujinon XF23mmF2 R WR består av tio linselement indelade i sex grupper, inkl. två asfäriska linselement.

De asfäriska linselementen har en optimal placering för bästa möjliga skärpa från kant till kant samt minimala prestandavariationer mellan olika fokusavstånd. Det interna fokuseringssystemet kombineras med en stegmotor för en mycket snabb och exakt autofokus. Objektivet har en väderskyddad konstruktion helt i metall som skyddar mot väta, damm, smuts och låga temperaturer. Ett lätt och kompakt cirkulärt motljusskydd följer med vid köp av objektivet och som tillbehör är det möjligt att komplettera med motljusskyddet LH-XF35-2, som har en klassisk design och är tillverkat helt i metall.

Pris blir 4990kr, leveranserna börjar redan under slutet av september, silver kommer januari 2017.

Läs mer här: Fujifilm XF 23/2 R WR